Odysseuslaan 4, 5631 JM, Eindhoven

Detacheren

Wat is detachering

Wanneer we detachering in 1 zin willen samen voegen dan kan dat op de volgende manier: Detachering is het lenen van personeel van een derde partij. Dit is dus niet het zelfde als personeel inhuren via een uitzendbureau. Meestal gebeurt het inhuren van detachering ook via een special detacheringsbureau. Zij weten precies wat detachering is en wat er allemaal bij komt kijken.

Detachering voor de werkgever

Wanneer je kiest voor detachering, ga je een langdurige overeenkomst met hun aan om het personeel in te huren wanneer je dit nodig hebt. Het detacheringsbureau heeft de mensen in dienst, jij huurt ze in. Formeel is het detacheringsbureau dus de werkgever van de werknemer en ben jij de opdrachtgever. Je loopt dus geen risico’s bij ziekte en ontslag, dit neemt het detacheringsbureau van jou over.

Redenen voor detachering

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je personeel inhuurt bij een detacheringsbureau. Bijvoorbeeld bij ziektevervanging, zwangerschapsverlof, extra ondersteuning bij drukte of een speciaal project kunnen een reden zijn om personeel via detachering in te huren. Over het algemeen is het personeel bij detachering hoger opgeleid. Je kunt van te voren een sollicitatiegesprek aanvragen met een of meerdere werknemers. Deze werkkrachten hebben meestal al ervaring opgedaan bij andere bedrijven, je krijgt dus gemotiveerd en ervaren personeelskrachten.

Detachering voor de werknemer

Ook voor jou als werknemer kan detachering uitkomst bieden. Meestal gaat het bij een detachering opdracht over periodes die langer zijn als bij uitzendwerk. Je bent niet in dienst bij het bedrijf maar bij het detacheringsbureau. Dit heeft als voordeel dat je met al jouw vragen bij hun terecht kunt en niet naar de baas toe hoeft te stappen. Ook de uitbetaling van het loon en de jaaropgaven komen netjes via het detacheringsbureau. Je bent hierdoor altijd verzekerd dat je op tijd jouw salaris ontvangt. In principe is het detacheringsbureau jouw werkgever en het bedrijf waar je komt te werken slechts een opdrachtgever. Wel dien je er van uit te moeten gaan dat wanneer men iemand inhuurt via een detacheringsbureau, ze vooraf graag een sollicitatiegesprek met je doen. Juist omdat het hier om langdurige opdrachten kan gaan, is het prettig als je een beetje in het bedrijf past. Wanneer je bij een bedrijf aan de slag gaat kan dit om verschillende redenen zijn. Zo kan een personeelslid al enige tijd ziek zijn, of het bedrijf extra drukte verwachten in verband met de kerst of juist de zomer.