Arbeidsmobiliteit

Arbeidsmobiliteit

Wat is arbeidsmobiliteit? Dit zijn de positieveranderingen die werknemers gedurende hun loopbaan doormaken. In de definitie van arbeidsmobiliteit wordt er gesproken over interne- en externe arbeidsmobiliteit. Bij interne arbeidsmobiliteit accepteert de werknemer een andere functie bij dezelfde werkgever. Bij externe arbeidsmobiliteit is dit een functie bij een andere werkgever. Daarnaast heb je ook nog een verschil tussen vrijwillige en gedwongen arbeidsmobiliteit. Onder gedwongen arbeidsmobiliteit verstaan we pensioen, arbeidsongeschiktheid, ontslag en werkeloosheid. 

Arbeidsmobiliteit is het vermogen van mensen om zich aan te passen aan veranderingen op de arbeidsmarkt. Om dit te bevorderen gaat het vaak gepaard met opleidingen, cursussen of loopbaancoaching. Op deze manier zijn werknemers gemotiveerder en duurzaam inzetbaar.  

Hoe kan Qudo Werkt helpen bij arbeidsmobiliteit

Onze trainingen en individuele gesprekken verhogen de motivatie en zorgen voor inzichten in je eigen kwaliteiten en wensen. Op deze manier versterk jij je positie op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers heeft arbeidsmobiliteit ook vele voordelen. Zo komt er duidelijkheid in de talenten van je huidige werknemers en haal je het maximale uit hun werkzaamheden. Wanneer werknemers beter op hun plek zitten, leidt dat tot meer tevredenheid, betrokkenheid en een lager ziekteverzuim.

Meer weten over arbeidsmobiliteit en wat Qudo Werkt voor je kan betekenen? Neem contact met ons op.