Duurzame inzetbaarheid / preventie

Duurzame inzetbaarheid / preventie

Duurzame inzetbaarheid is het vermogen om werkzaam te blijven en te presteren op hoog niveau gedurende een lange periode, zoals tot het pensioen. Het gaat erom dat mensen gezond kunnen blijven en voldoende energie hebben om hun werk optimaal uit te voeren. Bij duurzame inzetbaarheid gaat het niet alleen om fysiek fit zijn, maar ook mentaal en emotioneel.

Preventie is het sleutelwoord

Preventie is belangrijk bij duurzame inzetbaarheid. Het gaat namelijk om het voorkomen van problemen. Als er toch problemen ontstaan, moeten deze zo snel mogelijk opgelost worden. Wanneer werknemers hun werk fysiek of mentaal niet meer uit kunnen voeren, is het eigenlijk al te laat. Je vergroot de duurzame inzetbaarheid door bijscholing, cursussen en het aanleren van verschillende vaardigheden. Loopbaanbegeleiding kan ervoor zorgen dat hierin ook de juiste stappen worden gezet. Duurzame inzetbaarheid wordt ook bevorderd door de arbeidsmobiliteit te vergroten.

Qudo Werkt Mobiliteit kan je helpen bij het in kaart brengen van de huidige situatie en het opstellen van doelen. Door gebruik te maken van bewezen loopbaaninstrumenten maken wij inzichtelijk hoe werknemers in hun vel zitten. Behoefte aan meer informatie over duurzame inzetbaarheid? Neem dan contact met ons op.