Outplacementtraject

Outplacementtraject

Dreigt er ontslag door een reorganisatie of een andere reden? Dan kan een outplacementtraject iets voor jou zijn. Qudo Werkt Mobiliteit verzorgt outplacementbegeleiding om werknemers te helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

Wat is een outplacementtraject?

Tijdens het outplacementtraject wordt er gekeken naar jouw competenties. Jij krijgt dan inzicht in je persoonlijkheid, talenten, sterktes en zwaktes. Het verkennen van de arbeidsmarkt en het vinden van een baan werkt in deze tijd anders dan enkele jaren geleden. De outplacementbegeleiding bestaat uit het vindbaar worden en solliciteren op het internet, bijvoorbeeld via LinkedIn. Qudo Werkt Mobiliteit begeleidt je bij het opstellen van een professioneel socialmediaprofiel en een krachtig en onderscheidend cv. Uiteraard is er voldoende ruimte en tijd voor ondersteuning bij de verwerking van het verlies van je baan en zekerheden.

Meer weten over het outplacementtraject in omgeving Eindhoven of kennismaken met Qudo Werkt? Neem dan contact met ons op.

Het outplacementtraject van Qudo Werkt Mobiliteit

Het outplacementtraject bestaat uit drie stappen:

Zelfonderzoek

Het vergroten van jouw zelfkennis, drijfveren, interesses, talenten en welke functie daarbij past. Tijdens gesprekken met onze loopbaanadviseur word je gestimuleerd om na te denken over vragen als: wie ben ik? Waar krijg ik energie van? En wat zijn mijn kwaliteiten? We maken daarbij gebruik van diverse tools en testen.

Oriëntatie- en bemiddelingsfase

Je krijgt ondersteuning in het vinden van een baan. Waar vind je vacatures die bij jou passen en welke meerwaarde heb jij een werkgever te bieden? Hoe presenteer je jezelf op social media, zoals LinkedIn? Ook ga je aan de slag met het verbeteren van je cv en het schrijven van een sterke motivatiebrief. Uiteraard ontbreekt advies niet via een sollicitatietraining over hoe je jezelf opstelt tijdens een sollicitatiegesprek. Ook kan de loopbaanadviseur je introduceren bij potentiële werkgevers.

Plaatsing en nazorg

En dan heb je je perfecte baan gevonden! Hier stopt het echter voor ons niet, wij blijven je begeleiden op de werkvloer, als dat nodig is. Je kunt bij ons terecht met al je vragen of problemen op het gebied van jouw nieuwe baan. Dit is een geruststellend gevoel omdat je altijd iemand hebt om op terug te vallen.