Tweedespoortraject

Tweedespoortraject

Bij het tweedespoortraject van Qudo Werkt Mobiliteit streven we naar het vinden van een andere, passende baan voor jou. Wanneer je door (langdurige) ziekte je huidige functie niet meer (volledig) uit kunt voeren, begeleiden wij je tijdens een re-integratietraject ofwel tweedespoortraject. Een passende functie vinden bij een nieuwe werkgever is niet eenvoudig. Bij alles wat we doen, staat de beste oplossing voor jou als kandidaat voorop. We willen dat je re-integratie optimaal resultaat oplevert.

Wat is re-integratie tweede spoor?

Re-integratie tweede spoor is het begeleiden van werknemers die tijdens arbeidsarbeidsongeschiktheid weer terugkeren in het arbeidsproces, maar dan bij een ander bedrijf of organisatie. Re-integratie na ziekte is veel meer dan ‘gewoon weer aan het werk gaan’. Je moet je werkende leven weer op de rit zien te krijgen. Goede begeleiding kan je daarbij helpen. Het doel is om de werknemer zo snel mogelijk te bewegen naar passend werk.

Op de eerste dag van je ziekmelding start het proces van spoor 1 re-integratie al. Vanaf dat moment hebben zowel de werknemer als werkgever de verplichting om actief en doelgericht te werken aan de terugkeer van de werknemer. Bij spoor 1 re-integratie kom je weer terug bij je huidige werknemer in dezelfde of een andere, passende functie. Is dit niet mogelijk? Dan wordt het tweedespoortraject opgestart.

Op zoek naar een tweedespoortraject in omgeving Eindhoven of meer informatie over re-integreren na een burn-out of (langdurige) ziekte? Neem dan contact met ons op.

Het tweedespoortraject van Qudo Werkt

Het tweedespoortraject bestaat uit drie stappen, namelijk: onderzoek naar de mogelijkheden, oriëntatie- en bemiddelingsfase, plaatsing en nazorg.

Onderzoek naar de mogelijkheden

Samen met jou gaan we bekijken welke mogelijkheden jij wel nog hebt. Kun je bijvoorbeeld niet meer de hele dag staan? Dan gaan we kijken welk zittend beroep er bij jou zou passen en wat je leuk vindt. Hierbij houden we niet alleen rekening met wat je kunt, maar ook met je interesses, persoonlijkheid, vaardigheden en werkervaring.

Oriëntatie- en bemiddelingsfase

Zodra we duidelijk in beeld hebben wie jij bent en wat jouw wensen zijn, kunnen we op zoek naar een passende baan voor jou. Dit doen we door jouw mogelijkheden, interesses en ervaringen naast elkaar in beeld te brengen. We helpen jou door mee te zoeken naar vacatures waarop je zou kunnen solliciteren. Ook kunnen we kijken naar een werkervaringsplek en meeloopdagen om de kansen op een baan te vergroten. Tijdens een meeloopdag krijg je een beter beeld van de organisatie en je werkzaamheden. Samen met jou stellen we een cv en een sollicitatiebrief op, zodat je jezelf goed kunt presenteren aan een bedrijf. Ook wanneer je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek gaan we je begeleiden middels een sollicitatietraining.

Plaatsing en nazorg

Wanneer je een nieuwe baan hebt gevonden, houdt het voor ons niet op. We begeleiden je waar nodig en we staan nog steeds voor je klaar.