Sollicitatietraining

Sollicitatietraining

Wil jij je sollicitatievaardigheden verbeteren om zo je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten? Dan is een sollicitatietraining iets voor jou. Het vergroten van zelfredzaamheid en zelfwerkzaamheid zijn sleutelwoorden in deze sollicitatiecursus. Deze training kan los gevolgd worden of kan onderdeel zijn van een re-integratietraject of outplacementtraject.

Werkwijze van de sollicitatietraining

De sollicitatietraining vindt individueel of in kleine groepen plaats waar er voldoende ruimte is voor individuele aandacht. Daarnaast kun je tips en ervaringen uitwisselen met andere deelnemers.

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de training:

  • Oriëntatie: onderzoeken van kwaliteiten en mogelijkheden. Daarnaast leer jij hoe je jezelf verkoopt bij een werkgever.
  • Vacatureanalyse: welke informatie bevat een vacature?
  • Het opstellen van een cv en sollicitatiebrief.
  • Netwerken.
  • Effectief communiceren en persoonlijke presentatie.
  • Het oefenen van een sollicitatiegesprek met behulp van rollenspellen.

We starten de training met het kwaliteitenspel waarbij je leert om je kwaliteiten te benoemen, maar vooral ook om voorbeelden te geven waaruit dat blijkt. Dit doen we aan de hand van de STARR-methode. Vervolgens besteden we aandacht aan de opbouw van een sollicitatiebrief en cv. Als laatste staan we stil bij wat je voor, tijdens en na een sollicitatiegesprek kunt doen.

Wil je meer informatie over onze sollicitatietraining in omgeving Eindhoven? Neem dan contact met ons op.