Re-integreren

We hebben allemaal wel eens een verkoudheidje, een keer de griep of een andere tijdelijke ziekte waardoor we een paar dagen niet kunnen werken. Dit is niet erg en hoort er ook allemaal bij. Vaak duurt dit een dag of twee en kunnen we daarna met volle moed er weer tegen aan. Maar in sommige gevallen duurt het veel langer en heb je meer tijd nodig om te herstellen. Denk bijvoorbeeld aan een burn-out, lichamelijke beperkingen, een ongeval of een ernstige ziekte. Heel erg vervelend want na het ziekbed wil je graag weer aan het werk, wat dan vaak helaas niet meer lukt in je oude functie of bij je vroegere werkgever. De omstandigheden bij de oude werkgever kunnen veranderd zijn of de functie die je uitoefende kan wellicht voor jou niet meer geschikt zijn. In dat geval gaan wij samen met jou op zoek aan naar nieuwe mogelijkheden die wel haalbaar zijn.

De loopbaanadviseurs van ons kantoor begeleiden je graag tijdens het tweede spoortraject, een traject waarbij we er naar streven om een passende baan voor jou te vinden zodat je weer volledig kunt mee draaien op de arbeidsmarkt. Het hele traject wordt op jouw mogelijkheden en wensen afgestemd.

Het re-integratie traject bestaat uit meerdere stappen

• Onderzoek naar de mogelijkheden
Samen met jou gaan we bekijken welke mogelijkheden jij nog wel hebt. Kun je bijvoorbeeld niet meer de hele dag staan, dan gaan we kijken welk zittend beroep er bij jou zou passen en wat je leuk vindt. Hierbij houden we niet alleen rekening met wat je kunt, maar ook met je ervaringen en jouw persoonlijkheid.

• Oriëntatie en Bemiddelingsfase
Zodra we duidelijk in beeld hebben wie jij bent en wat jouw wensen zijn kunnen we op zoek naar een passende baan voor jou. Dit doen we door jouw mogelijkheden, wensen en ervaringen naast elkaar in beeld te brengen. We helpen jou door mee te zoeken naar vacatures waarop je zou kunnen solliciteren. Ook kunnen we kijken naar een werkervaringsplek om de kansen op een baan te vergroten. Samen met jou stellen we een cv en een sollicitatiebrief op zodat je goed jezelf kunt presenteren aan een bedrijf. Ook wanner je uitgenodigd word voor een sollicitatie gesprek gaan we je begeleiden.

• Plaatsing en nazorg
Wanneer je een nieuwe baan hebt gevonden houdt het voor ons niet op. We begeleiden je waar nodig en staan nog steeds voor je klaar.

Mobiliteit Eindhoven

Gecertificeerd bij:

Backoffice
SNA gecertificeerd

Doorzoek hier onze website

Call Now Button