Outplacement

Je werkgever gaat je baan opzeggen, of er dreigt een collectief ontslag door reorganisatie. Heel vervelend en iets wat je waarschijnlijk niet had verwacht! Op zoek naar een nieuwe baan is niet altijd makkelijk. Een outplacementtraject kan je hierbij verder helpen. Onze loopbaanadviseurs denken graag met je mee over wat jou motiveert, wat bij je past en hoe je deze functie kunt vinden. Ons outplacementtraject bestaat uit maatwerk, passend bij jouw mogelijkheden en behoeftes.

Het Outplacementtraject bestaat uit 3 stappen:

Zelfonderzoek

Het vergroten van jouw zelfkennis, drijfveren, interesses, talenten en welke functie daarbij past. Tijdens gesprekken met onze loopbaanadviseur word je gestimuleerd om na te denken over vragen als: wie ben ik, waar krijg ik energie van, wat zijn mijn kwaliteiten? We maken daarbij gebruik van diverse tools en testen.

Oriëntatie en bemiddelingsfase

Je krijgt ondersteuning in het vinden van een baan. Waar vind je vacatures die bij jou passen en welke meerwaarde heb jij een werkgever te bieden? Hoe presenteer je jezelf op Social Media zoals LinkedIn? Ook ga je aan de slag met het verbeteren van je CV en het schrijven van een sterke motivatiebrief. Uiteraard ontbreekt het advies over hoe jezelf op te stellen tijdens een sollicitatiegesprek niet. Ook kan de loopbaanadviseur je introduceren bij potentiële werkgevers.

Plaatsing en nazorg

En dan is de baan gevonden! Hier stopt het voor ons niet; wij blijven je begeleiden op de werkvloer, als dat nodig is. Je kunt bij ons terecht met al je vragen of problemen op het gebied van jouw nieuwe baan. Dit is een geruststellend gevoel omdat je altijd iemand hebt om op terug te vallen.