Odysseuslaan 4, 5631 JM, Eindhoven

Payrolling

Payrolling biedt voor zowel de werknemer als de werkgever vele voordelen. Bij payrolling geef je een hoop uit handen. Hierdoor je volledig je kunt concentreren op wat echt belangrijk is, het werk wat gedaan moet worden. Wat payrolling nu eigenlijk is leggen we je graag uit, zodat ook jij kunt bekijken of dit past in jouw werkomgeving.

Wat is payrolling nu eigenlijk?

Bij payrolling neemt de payroll aanbieder op papier jouw personeel in dienst. Voor de wet worden zij dan de juridische werkgever. Hiermee nemen zij ook de arbeidsrechtelijke risico’s over en doen zij alle administratieve handelingen. De uitbetalingen aan het personeel, de jaaropgaven en alle andere administratieve handelingen wat betreft het personeel nemen zij volledig van jou over.

Wat betekend payrolling voor jou als werkgever?

Voor de werkgever kan payrolling zeer interessant zijn. Wanneer je een payroll aanbieder in de arm neemt, zal deze je ontlasten van diverse taken zoals de loonadministratie, loon uitbetalingen, verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, jaaropgaven en zelfs ontslagprocedures. Samen met jouw werknemer kun je dan volledig de aandacht besteden aan het werk wat dient te worden gedaan. Je hebt geen tijd meer nodig voor de papier handel die er normaal bij komt kijken als je een werknemer in dienst neemt.

Payrolling kent dus zeker een aantal voordelen. Uiteraard kost het ook iets, maar de tijd die je hier mee bespaart maakt weer een hoop goed. In principe is payrolling geschikt voor elk bedrijf, groot of klein. Payrolling is in te zetten bij zowel een kort als lang project, de flexibiliteit van payrolling maakt dat het altijd wel past en je een hoop tijd bespaart. Geen salaris administratie meer en altijd tijdige betalingen.

Wat betekend payrolling voor jou als werknemer?

Wanneer je werkt voor een werkgever die jou in dienst neemt via payrolling, dan ben je op papier in dienst van dit payrolling bedrijf. Zij zullen jou wekelijks of maandelijks uitbetalen. Ook voor de jaaropgave en alle andere papieren kun je bij hun aan kloppen en niet bij jouw werkgever. Wel kun je nog steeds bij de werkgever terecht voor de hoogte van jouw loon, functioneringsgesprekken en andere zaken die intern met het bedrijf te maken hebben. De voordelen van Payrolling zijn dat je altijd op tijd jouw salaris ontvangt en zeker bent van een goede salaris administratie.Wanneer je werkt voor een werkgever die jou in dienst neemt via payrolling, dan ben je op papier in dienst van dit payrolling bedrijf. Zij zullen jou wekelijks of maandelijks uitbetalen. Ook voor de jaaropgave en alle andere papieren kun je bij hun aan kloppen en niet bij jouw werkgever. Wel kun je nog steeds bij de werkgever terecht voor de hoogte van jouw loon, functioneringsgesprekken en andere zaken die intern met het bedrijf te maken hebben. De voordelen van Payrolling zijn dat je altijd op tijd jouw salaris ontvangt en zeker bent van een goede salaris administratie.